Izvorna jezična inačica ove stranice njemački nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Sljedeći jezici: španjolski već su prevedeni.
Swipe to change

Optuženik (kazneni postupak)

Austrija

U ovim informativnim člancima objašnjeno je što se događa kad je netko osumnjičen ili optužen za kazneno djelo za koje se vodi postupak pred sudom. Prema austrijskom pravu kazneno djelo može se počiniti samo kršenjem određene pravne norme koja je na snazi u vrijeme počinjenja kaznenog djela. Država ima pravo provoditi kazneni progon. Javno tužiteljstvo, pod njegovim vodstvom kriminalistička policija te sudovi dužni su utvrditi činjenice i razjasniti sve okolnosti važne za ocjenu činjenica.

Sadržaj omogućio
Austrija

Prava optuženika u kaznenom postupku

U ovim informativnim člancima objašnjeno je što se događa kad je netko osumnjičen ili optužen za kazneno djelo za koje se vodi postupak pred sudom.

Prema austrijskom pravu kazneno djelo može se počiniti samo kršenjem određene pravne norme koja je na snazi u vrijeme počinjenja kaznenog djela. Država ima pravo provoditi kazneni progon. Javno tužiteljstvo, pod njegovim vodstvom kriminalistička policija te sudovi dužni su utvrditi činjenice i razjasniti sve okolnosti važne za ocjenu tih činjenica.

U sljedećim informativnim člancima saznat ćete koja prava imate kao optuženik ako se protiv vas vodi kazneni postupak u Austriji. Imate različita prava u različitim fazama postupka. Najvažnije faze postupka sažeto su opisane kako biste brzo mogli doći do potrebnih informacija.

Kratak opis kaznenog postupka

Kazneni postupak u Austriji sastoji se u osnovi od tri faze:

  • istrage
  • suđenja
  • žalbenog postupka.

Detaljnije informacije o pojedinim fazama kaznenog postupka i svojim pravima možete pronaći u informativnim člancima. Ove informacije nisu zamjena za pravni savjet, nego samo smjernice.

Ako ste žrtva kaznenog djela, ovdje možete pronaći sve informacije o svojim pravima.

Kliknite na poveznice u nastavku kako biste pronašli potrebne informacije

Moja prava za vrijeme istrage

Moja prava za vrijeme suđenja

Moja prava nakon suđenja

Posljednji put ažurirano: 01/06/2023

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.