Uveljavljanje odškodnine zoper storilca kaznivega dejanja

Informacije o tem, kako zahtevati odškodnino od storilca kaznivega dejanja

Zadevni instrument zakonodaje EU je Direktiva 2012/29/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. oktobra 2012 o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj ter o nadomestitvi Okvirnega sklepa Sveta 2001/220/PNZ (direktiva o pravicah žrtev).

Člen 16 direktive o pravicah žrtev določa, da so vse žrtve kaznivih dejanj med kazenskim postopkom upravičene pridobiti odločitev o odškodnini, katere plačilo se naloži storilcu.

Tukaj so na voljo informacije o tem, kako lahko med sojenjem (kazenskim postopkom) zahtevate odškodnino od storilca kaznivega dejanja.

Da bi našli informacije, ki so relevantne za vašo zadevo, preberite informacije o državi EU, v kateri bo potekal kazenski postopek.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.

Zadnja posodobitev: 08/10/2020

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.