Együttműködés nem uniós országokkal és igazságügyi hálózatokkal

Az uniós tagjelölt és társult országokkal fennálló szoros kapcsolatain túl az Európai Igazságügyi Hálózat világszerte más igazságügyi hálózatokkal és több harmadik országgal is kapcsolatot tart fenn.

Az EIH honlapjának Harmadik országokkal és igazságügyi hálózatokkal folytatott együttműködés című részén keresztül az EIH kapcsolattartó pontok online hozzáféréssel rendelkeznek ezen igazságügyi hálózatok tagjainak, és a harmadik országbeli kapcsolattartó pontoknak az elérhetőségeihez. Ezért az EIH kapcsolattartó pontok akkor is segíthetik a nemzeti hatóságokat, amikor az EU-n túlnyúló együttműködésre van szükség.

Jogi keret

Az uniós és harmadik országok között büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködést nemzetközi – két- vagy többoldalú – szerződések és megállapodások szabályozzák.

A multilaterális eszközök közé tartoznak az Európa Tanács és az ENSZ által elfogadott eszközök, valamint az EU és az egyes országok közötti megállapodások. Ezeket a dokumentumokat az Igazságügyi Könyvtár (Judicial Library) részben találja meg.

Utolsó frissítés: 17/11/2021

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.