Sari la conținutul principal

Proceduri judiciare

Informații cu privire la normele procedurale în materie civilă și penală

Drepturile dumneavoastră ca parte într-o cauză civilă sau penală. Fiecare caz trebuie supus instanței competente și trebuie să se respecte procedurile și termenele de prescripție.

Cauze civile

Cooperarea judiciară în materie civilă între statele UE are ca scop îmbunătățirea interoperabilității dintre sistemele lor judiciare

Cauze penale

Cooperarea judiciară în materie penală este facilitată între practicienii din domeniul dreptului din statele membre ale UE.

Videoconferinţe

Videoconferințele transfrontaliere reprezintă o modalitate rapidă și eficientă de comunicare pentru autoritățile judiciare. Acestea sunt utilizate pentru audierea martorilor, a părților, a victimelor și a experților într-un mediu sigur. Videoconferințele au numeroase avantaje: pot reduce costurile, deplasările, impactul asupra mediului și durata procedurilor judiciare. De asemenea, acestea oferă o securitate sporită.

Licitații judiciare

Licitația judiciară este procedura prin intermediul căreia se organizează o vânzare la licitație publică a bunurilor debitorului, cu scopul de a colecta suma de bani necesară pentru a satisface creanța creditorului. Scoaterea la licitație poate fi organizată de un judecător sau de o persoană pe care acesta o desemnează în acest sens, de o autoritate competentă sau de alte entități publice sau private (autorizate în conformitate cu legislația țării în cauză).

Raportați o problemă tehnică/de conținut sau trimiteți-ne comentarii referitoare la această pagină