Artikel 65.3 – information om hur man enligt nationell lag fastställer konsekvenserna av de domar som avses i artikel 65.2
Ej tillämpligt.
Artikel 74 – Beskrivning av nationella regler och förfaranden rörande verkställighet
Artikel 75 a – de domstolar till vilka ansökan om vägran av verkställighet ska göras enligt artiklarna 36.2, 45.4 och 47.1
För ansökningar om vägran av verkställighet: verkställighetsdomaren vid distriktsdomstolen (tribunal judiciaire), eftersom denna ansökan endast kan göras vid ett överklagande av en verkställighetsåtgärd.
För ansökningar om ett fastställande av att det inte finns någon grund för att vägra erkännande av domen enligt artikel 36.2 samt ansökningar om vägran av erkännande (artikel 45): distriktsdomstolen, om detta är huvudfrågan.
Artikel 75 b – de domstolar till vilka ett överklagande av ett beslut med avseende på en ansökan om vägran av verkställighet ska ges in enligt artikel 49.2
– I Frankrike, appellationsdomstolen (Cour d’appel). Vilken appellationsdomstol som har territoriell behörighet beror på vilken domstol som utfärdade avgörandet i första instans.
Artikel 75 c – de domstolar till vilka eventuella ytterligare överklaganden ska ges in enligt artikel 50
– I Frankrike, Högsta domstolen (Cour de cassation).
Artikel 75 d – de språk som godkänns för översättningar av intyg rörande domar, officiella handlingar samt inför domstol ingångna förlikningar
Ej tillämpligt.
Artikel 76.1 a – de bestämmelser om domstols behörighet som avses i artiklarna 5.2 och 6.2 i förordningen
– I Frankrike, artiklarna 14 och 15 i civillagen.
Artikel 76.1 b – de bestämmelser om litisdenuntiation som avses i artikel 65 i förordningen
Ej tillämpligt.
Artikel 76.1 c – de konventioner som avses i artikel 69 i förordningen
- Konventionen mellan Belgien och Frankrike om domstolars behörighet samt erkännande och verkställighet av domar, skiljedomar och officiella handlingar, undertecknad i Paris den 8 juli 1899.
- Avtalet mellan Bulgariens regering och Frankrikes regering om ömsesidig rättslig hjälp i civilrättsliga ärenden, undertecknat i Sofia den 18 januari 1989.
- Traktaten mellan Tjeckoslovakiens regering och Frankrikes regering om rättslig hjälp samt erkännande och verkställighet av domar i civil-, familje- och handelsrättsliga ärenden, undertecknad i Paris den 10 maj 1984.
- Konventionen mellan Spanien och Frankrike om ömsesidigt erkännande och verkställighet på privat- och affärsrättens område av domar, skiljedomar och officiella handlingar, undertecknad i Paris den 28 maj 1969.
- Avtalet av den 25 februari 1974, i form av utväxling av tolkningsnoter avseende artiklarna 2 och 17 i konventionen mellan Frankrike och Spanien om erkännande och verkställighet av domar, skiljedomar och officiella handlingar på privaträttens område, undertecknat i Paris den 28 maj 1969.
- Konventionen mellan Jugoslaviens och Frankrikes regeringar om erkännande och verkställighet av domar på privaträttens område, undertecknad i Paris den 18 maj 1971.
- Konventionen mellan Ungern och Frankrike om rättslig hjälp i civil- och familjerättsliga ärenden, om erkännande och verkställighet av domar och om rättslig hjälp i brottmål samt om utlämning, undertecknad i Budapest den 31 juli 1980.
- Konventionen mellan Frankrike och Italien om verkställighet av domar på det civil- och handelsrättsliga området, undertecknad i Rom den 3 juni 1930.
- Konventionen mellan Frankrike och Österrike om erkännande och verkställighet av domar och officiella handlingar på privaträttens område, undertecknad i Wien den 15 juli 1966.
- Konventionen mellan Rumänien och Frankrike om rättslig hjälp på privaträttens område, undertecknad i Paris den 5 november 1974.