Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

Please note that the original language version of this page English has been amended recently. The language version you are now viewing is currently being prepared by our translators.


 

There is no official translation of the language version you are viewing.
You can access a machine translated version of this content here. Please note that it is only provided for contextual purposes. The owner of this page accepts no responsibility or liability whatsoever with regard to the quality of this machine translated text.

Odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki izobraževanja in univerze so glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo prizivna sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega izobraževanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.


Tukaj so na voljo informativni dokumenti, ki opisujejo sisteme za izobraževanje odvetnikov v državah članicah EU. Uporabni so lahko za nacionalne odvetniške zbornice kot pomoč pri primerjanju opravljenega izobraževanja s strani odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do svobode ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne dokumente sta pripravila Svet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Evropski center za sodnike in pravnike Inštituta EIPA v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju. Več informacij je na voljo tukaj.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Last update: 20/09/2018