Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Öröklésekkel kapcsolatos korlátozások – különleges szabályok

A bizonyos ingatlanokra, bizonyos vállalkozásásokra vagy az eszközök más speciális kategóriáira vonatkozó különös szabályokra vonatkozó nemzeti tájékoztatás


A polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat adatlapokat dolgozott ki azokról a nemzeti jog szerinti különleges szabályokról, amelyek jellemzően a következő vagyontárgyak öröklésével kapcsolatosan állapítanak meg korlátozásokat:

  • bizonyos ingatlantípusok,
  • bizonyos vállalkozási formák,
  • egyéb különleges vagyonkategóriák.

Gazdasági, családi és/vagy társadalmi okokból kifolyólag ezen szabályok korlátozzák az említett vagyontárgyakat érintő öröklést.

Ezen szabályok az öröklésre – az ilyen korlátozásokat elrendelő állam nemzeti joga szerint – az öröklési jogtól függetlenül alkalmazandók.

A bizonyos vagyontárgyak öröklését érintő korlátozásokat elrendelő, vagy azt egyéb módon befolyásoló nemzeti jogról szóló adatlap megtekintéséhez, kérjük, kattintson a megfelelő zászlóra az oldalon.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 18/01/2019