Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Mađarska

This page has been machine translated and its quality cannot be guaranteed.

The quality of this translation has been assessed as: unreliable

Do you consider this translation useful?


Uvod

Što se pristojbe ne primjenjuju?

Koliko se trebam obratiti?

Što se događa ako ne platiti sudske pristojbe?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što trebam učiniti nakon megfizettem pristojba?

Uvod

Europskog parlamenta i Vijeća o uvođenju europskog postupka za sporove male vrijednosti, na temelju Uredba (EZ) br. 861/2007 od 11. srpnja 2007. o malim tvrdnje u postupaka pokrenutih u cilju izvršenja plaćanja sudskih pristojbi u Mađarskoj za pravila zakona kako bi od 1990. o dužnosti; U skladu s tim pravilima, postupak je pokrenut s vrijednošću zahtjeva, u iznosu od 6 posto naknade koje treba platiti podnosi način stjecanja pečata u poštanski uredi ili plaćanje pristojbe za državna porezna tijela. Državna porezna tijela mogu također plaća prijenos na pristojbe.

Što se pristojbe ne primjenjuju?

Pokretanje sudskog postupka pristojba plaća se.

Koliko se trebam obratiti?

U slučaju novčane tražbine, nadoknadu troškova doprinosa (isključujući kamate) u slučaju nenovčane tvrdnji, iznos potraživanja, ali ne manje od 6 % procijenjene vrijednosti od 15,000 HUF. HUF izražene ne novčanu tražbinu, zahtjev u zahtjevu na dan podnošenja forinta središnjem paritetu središnje banke nakon razmatranja ove naknade treba platiti.

Što se događa ako ne platiti sudske pristojbe?

Otvaranje postupka ako podnositelj zahtjeva ne plati te pristojbe, sud zahtijeva plaćanje pristojbe. Ako podnositelj prijave ne uspije to učiniti u određenom roku, zahtjev se mora odbiti.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

1. Podnositelj zahtjeva može platiti sudske pristojbe pristojbe pečat. Je illetékbélyeget u poštanski uredi mogu biti potrebni. Plaćanje sudske pristojbe pečata, iznosi pristojbi treba zaokružiti na takav način da HUF 50 briše se i ostatak 50 HUF i iznos od 100 HUF treba uzeti u obzir.

2. Podnositelj zahtjeva sudske pristojbe država porezno tijelo može obratiti na temelju izračuna. U tom slučaju, kopija se zahtjev podnosi na državna porezna tijela dok pristojbe uvedene državna porezna tijela korištenje raspoložive novčane naloge ili definirala državna porezna tijela, prijenosom na račun broj i, ako je moguće, trgovac može također biti plaćeni. Primjenu postupovnih naknadom, nacionalni porezni i carinski ured da Svaka županija (Budimpešta) adóigazgatóságához mogu podnijeti.

Što trebam učiniti nakon megfizettem pristojba?

  1. Plaćanje sudske pristojbe u slučaju illetékbélyeget pečata pričvršćenih na zahtjev i zatim se pred Sudom zahtjev. Zahtjev illetékbélyeget átírnia zalijepljen kupcu ili svaki znak ne bi trebala primjenjivati.
  2. Nametanjem plaćanja sudskih pristojbi, Državna porezna tijela prenosi ga Komisiji zahtjev za predstavljanje, nakon podnošenja zahtjeva pred sudom.

Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 03/02/2016