Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Észtország

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: inaffidabile

La traduzione vi risulta utile?

Ha az eljárási illetéket bírósági határozat alapján fizetik meg, azt az ítéletben megjelölt számlára kell befizetni, és az ítéletben megjelölt hivatkozási számot kell használni.


Bevezetés

Milyen díjak alkalmazandók?

Mennyit fogok fizetni?

Mi történik, ha nem fizetek időben?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Mit kell tennem a kifizetés után?

Bevezetés

Ha a kis értékű követelések európai eljárása keretében kérelmet nyújt be egy észtországi bírósághoz, ugyanolyan illetéket kell fizetnie, mintha nemzeti kérelmet nyújtana be. Az állami illetékeket és az egyéb eljárási költségeket a polgári perrendtartásról szóló törvény és az állami illetékekről szóló törvény szabályozza. A bíróságnak fizetendő állami illetékeket és eljárási költségeket csak banki átutalással lehet befizetni.

Milyen díjak alkalmazandók?

A kérelem benyújtásakor Önnek állami díjat kell fizetnie az eljárás költségeinek fedezésére.Az eljárás során egyéb eljárási költségek is felmerülhetnek, mint például az eljárási iratok kézbesítésének költségei, fordítási költségek.

Mennyitfogok fizetni?

Ha a kis értékű követelések európai eljárása keretében kérelmet nyújt be egy észtországi bírósághoz, az állami illeték, amelyet Önnek kell fizetnie, megegyezik azzal, mintha nemzeti kérelmet nyújtana be. Az állami díj mértéke az Ön által igényelt összegtől függ. Például egy 500 EUR összegű követelés esetében 100 EUR, egy 1000 EUR összegű követelés esetében 175 EUR, egy 1500 EUR összegű követelés esetében 200 EUR, egy 2000 EUR összegű követelés esetében pedig 225 EUR bírósági illeték.

Mi történik, ha nem fizetek időben?

A jelentkezés benyújtásakor Önnek előre be kell fizetnie az állami díjat. Ha Ön nem fizette be az illetéket, a bíróság lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy a bíróság által meghatározott határidőn belül befizesse azt. Ha Ön a megadott határidőn belül nem fizeti be az illetéket, a bíróság elutasítja kérelmét.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Az állami díjakat csak banki átutalással lehet befizetni. Hitelkártyák nem fogadhatók el. A bíróságoknak történő valamennyi kifizetés kedvezményezettje a Pénzügyminisztérium.

Amennyiben az állami díjat előre fizetik, a fizetési meghagyás magyarázatában a lehető legpontosabban meg kell jelölni, hogy az állami díjat melyik cselekményért kell megfizetni. Ha a kérelmet A link új ablakot nyit megnyilvános elektronikus fájlon keresztül nyújtják be, az állami díjat ugyanazon a környezetben lehet megfizetni, mint a banki linket.Ha az eljárási illetéket bírósági határozat alapján fizetik meg, azt az ítéletben megjelölt számlára kell befizetni, és az ítéletben megjelölt hivatkozási számot kell használni.

Az állami illetékszámlákról és a A link új ablakot nyit megbíróságok hivatkozási számairól további információk találhatók az észt bíróságok honlapján.

Mit kell tennem a kifizetés után?

Önnek tájékoztatnia kell a bíróságot az illeték megfizetéséről, hogy a bíróság ellenőrizhesse az illeték átvételét. Ezek az adatok a következők: az illetéket fizető személy neve, annak a banknak és számlának az adatai, amelyre az illetéket befizették, a befizetett összeg és a befizetés időpontja. A bíróság elektronikus úton ellenőrizheti a befizetés átvételét, azaz Önnek nem kell benyújtania az állami illeték megfizetését igazoló fizetési meghagyást. A bíróság azonban szükség esetén kérheti azt.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 19/11/2020