Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebben az országban kell elbírálni

Az uniós országokban igénybe vehető kártérítési rendszerek


A link új ablakot nyit megkártérítési irányelv 12. cikke értelmében minden uniós országnak létre kell hoznia egy nemzeti rendszert a szándékosan elkövetett erőszakos nemzetközi bűncselekmények áldozatainak kárenyhítésére. A jogszabály értelmében a szándékosan elkövetett erőszakos nemzetközi bűncselekmények áldozatai annak az országnak a nemzeti kárenyhítési rendszerét vehetik igénybe, amelynek területén a bűncselekményt elkövették.

Itt talál információkat az uniós országokban igénybe vehető kártérítési rendszer(ek)ről.

Egyes országok a saját állampolgáraik számára is biztosítják a kártérítés lehetőségét, ha a bűncselekmény külföldön történt. E kérdéskörre az uniós jogszabályok hatálya jelenleg nem terjed ki.

A kártérítési irányelv szerint Ön kártérítési igénnyel léphet fel a bűncselekmény elkövetésének helye szerinti uniós országgal szemben, ha Ön abban az országban él (nemzeti ügy), vagy ha valamely más uniós országban él (határokon átnyúló ügy).

Ezért tanácsos a bűncselekmény elkövetésének helye szerinti ország szabályairól tájékozódni.

Kérjük, válassza ki a vonatkozó ország zászlaját a részletes nemzeti információk megjelenítéséhez.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 08/10/2020