Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Közvetítőt keres - Lengyelország

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lengyel nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Ez a szakasz segítséget nyújt abban, hogy közvetítőt találjon Lengyelországban.


Hogyan találhat közvetítőt Lengyelországban?

A közvetítői listákat a körzeti bíróságok vezetik. A közvetítőket – köztük a törvényes feladataikat ellátó nem kormányzati szervezetek és az oktatási intézmények által összeállított listákról választott személyeket – az adott körzeti bíróság elnöke veszi fel a közvetítői listára, illetve törli a közvetítői listáról. A regionális és központi hatóságok közötti hatáskörmegosztás miatt azonban központi közvetítői lista nem áll rendelkezésre.

A lengyelországi közvetítés szabályaira, eljárásaira és gyakorlati szempontjaira vonatkozó alapvető információk megtalálhatók az Igazságügyi Minisztérium weboldalának A link új ablakot nyit megközvetítésről szóló részében, amelynek üzemeltetésében az alternatív vitarendezési tanács is közreműködik.

Ingyenes-e a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés?

Igen, a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés ingyenes.

Hogyan találhat közvetítőt Lengyelországban?

Használhatja a körzeti bíróságok elnökei által összeállított közvetítői listákat, vagy igénybe veheti közvetítői egyesületek vagy egyéni közvetítők szolgáltatásait is. Az elérhetőségi adatok és az egyéb információk rendszerint megtalálhatók a szóban forgó bíróság, egyesület vagy közvetítő weboldalán.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 17/09/2014