Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Bulgária


Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

A BOLGÁR KÖZTÁRSASÁG IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUMA

A bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítségért és kártérítésért felelős nemzeti tanács

Cím: 1 Slavyanska Street, Szófia 1040, Bolgár Köztársaság

Weboldal: A link új ablakot nyit meghttp://www.compensation.bg/en

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Azokban az esetekben, ha egy bolgár állampolgár külföldön válik bűncselekmény áldozatává a bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítségért és kártérítésért felelős nemzeti tanács a külföldi országok illetékes hatóságától kér segítséget. A tanács emellett támogató intézkedésekkel segítséget nyújt a Bolgár Köztársaság területén jogszerűen tartózkodó külföldi állampolgároknak.

A nemzeti tanács segítséget nyújt a más uniós tagállamban bűncselekmény áldozatává vált bolgár állampolgároknak a kártérítési kérelmek kitöltésében, és megküldi a kitöltött kérelmeket az érintett másik tagállam illetékes hatóságának.

E hatóság le fogja-e fordítani az igazoló iratokat, ha az a kérelem külföldre küldéséhez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Igen. A bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítségért és kártérítésért felelős nemzeti tanács szükség esetén lefordítja az alátámasztó iratokat. A bűncselekmények áldozatai számára a fordítás ingyenes.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 09/03/2020