Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Észtország


Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Társadalombiztosítási Hatóság

Endla 8
15092
TALLINN

Telefon: +372 612 1360
Fax: +372 640 8155

E-mail: A link új ablakot nyit meginfo@sotsiaalkindlustusamet.ee
Honlap: A link új ablakot nyit meghttp://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/

Megjegyzések:

A határozathozatalra hatáskörrel rendelkező hatóság a Társadalombiztosítási Hatóság annak helyi nyugdíjhivatalaival együtt.

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

Segítséget nyújt egy másik ország hatáskörrel rendelkező hatóságának címzett kártérítés iránti kérelmek és igazoló dokumentumok elkészítésében és benyújtásában.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Ha egy személy közvetlenül fordul egy másik ország hatáskörrel rendelkező hatóságához, a költségeket e személynek kell viselnie. Ha a dokumentumok benyújtására a Társadalombiztosítási Hatóságon keresztül kerül sor, a szükséges formanyomtatványokat kitöltik, és a nem hivatalos fordítást szükség esetén csatolják. A fordítási szolgáltatás költségeit a Társadalombiztosítási Hatóság viseli.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

Nem.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 28/08/2019