Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni - Lengyelország


Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Ez az információ jelenleg nem áll rendelkezésre.

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A segítséget nyújtó hatóság tájékoztatást nyújt Önnek a kártérítés igénylésének módjáról, rendelkezésére bocsátja a kérelem előterjesztésére szolgáló megfelelő formanyomtatványt és segítséget nyújt annak kitöltésében, ezt követően pedig haladéktalanul megküldi a kérelmet a másik uniós tagállam illetékes döntéshozó hatóságának.

A segítséget nyújtó hatóság együttműködik a más uniós tagállamokban található azon döntéshozó hatóságokkal, akik a Lengyelországban állandó lakóhellyel rendelkező személyek kártérítési kérelmeit bírálják el. Ezen együttműködés keretében a segítséget nyújtó hatóság – a kártérítést igénylő személyekkel való egyeztetést követően – további információkat és dokumentumokat biztosít, meghallgatja a segítséget nyújtó hatóságok által javasolt személyeket, valamint segít megszervezni a javasolt személyek meghallgatását; ennek során olyan technikai berendezéseket használ, amelyek lehetővé teszik a távoli meghallgatást.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

Amennyiben a más uniós tagállamban található döntéshozó hatóságnak megküldött dokumentumokat le kell fordítani, a segítséget nyújtó hatóság dönt arról, hogy a fordítást az Államkincstár költségén fogják-e elvégezni.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

A kérelem külföldre küldéséhez nem kapcsolódnak díjak.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 11/03/2019