Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Fizetésképtelenségi nyilvántartások - Írország

Ez az oldal az írországi fizetésképtelenségi nyilvántartásról nyújt tájékoztatást.


Fizetésképtelenségi nyilvántartások

Milyen szolgáltatásokat kínál az ír fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Írországnak a cégek fizetésképtelenségi eljárásairól nincs önálló nyilvántartása. A cégeket érintő fizetésképtelenségi eljárásokra vonatkozó információk a A link új ablakot nyit megCéghivatal (Company Registration Office) bejegyzéseiben állnak rendelkezésre.

A Magáncsőd-nyilvántartás (Personal Bankruptcy Register) a Felsőbíróság Vizsgáló Hivatala (Examiner’s Office of the High Court) által vezetett nem elektronikus nyilvántartás. Ez a nyilvántartás az Írország Felsőbírósága által megállapított csődökre vonatkozóan tartalmaz adatokat.

A Személyes Fizetésképtelenségi Nyilvántartás (Register of Personal Insolvencies) szintén nem elektronikus nyilvántartás. Ez a nyilvántartás a 2002. évi 334. számú törvényen alapuló jogi aktus, valamint a 2002. évi (személyes fizetésképtelenségről szóló) európai közösségi rendeletek hatálya alá tartozik, és az Unió más tagállamainak bírósága által megállapított (és a hivatalos csődmegbízott részére bejelentett) személyes fizetésképtelenség vonatkozásában tartalmaz adatokat.

Ingyenes-e a fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Nem. Keresésenként díjat kell fizetni. A díjakra vonatkozó részletek a Bírósági Szolgálat honlapján a A link új ablakot nyit megszabályok és díjak szakasz alatt érhetők el. A díjat akkor is le kell róni, ha a keresés nem vezet eredményre – vagyis a nyilvántartásokban nincs a keresési feltételnek megfelelő bejegyzés.

Hogyan végezzünk keresést a fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A Magáncsőd-nyilvántartásban csak a Vizsgáló Hivatalban (címe: Dublin 7, Smithfield, Phoenix Street North, Phoenix House, második emelet) történő személyes megjelenés esetén lehet keresést végezni.

Az ír fizetésképtelenségi eljárás története

A Magáncsőd-nyilvántartás 1922-től kezdődően tartalmaz adatokat.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 01/05/2010