Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami szintű ingatlannyilvántartások - Lengyelország

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata lengyel nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

Ez a rész Lengyelország ingatlan-nyilvántartásáról ad áttekintését.


Mit kínál a lengyel ingatlan-nyilvántartás?

A lengyel ingatlan-nyilvántartás (rejestr ksiąg wieczystych) vezetését az ingatlan-nyilvántartásról és a jelzálogról szóló törvény szabályozza.

A törvény értelmében az ingatlan-nyilvántartás célja az ingatlanok jogi helyzetének rögzítése. A nyilvántartás a következő információkat tartalmazza:

  • az ingatlan megjelölése (ideértve az azt alkotó parcellákat);
  • az ingatlan tulajdonosának vagy haszonbérlőjének adatai;
  • egyéb felek dologi jogi jogosultságaira vonatkozó információk;
  • az ingatlant terhelő jelzálog típusa és összege.

Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános, azt bárki megtekintheti. 2010 júniusa óta az A link új ablakot nyit megingatlan-nyilvántartás elektronikus úton, az ingatlan helyrajzi számának megadásával elérhető.

Emellett bárki igényelhet tulajdonilap-másolatot vagy egy adott ingatlan-nyilvántartási bejegyzés törléséről szóló igazolást.

Ingyenes-e a lengyel ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Az ingatlan-nyilvántartásba történő betekintés díjmentes.

A tulajdonilap-másolat vagy egy adott ingatlan-nyilvántartási bejegyzés törléséről szóló igazolás kiállítása ellenben díjköteles.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 18/09/2014