Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Törvényes kamat - Luxemburg

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata francia nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: angol.

1 Rendelkeznek a tagállamban a törvényes kamatról? Ha igen, miként határozzák meg a törvényes kamatot e tagállamban?

A törvényes kamatláb a törvény által éves szinten rögzített kamat mértéke, mely egy esedékes összeg késedelmes fizetése esetén alkalmazandó, amennyiben a felek korábban nem rögzítettek más mértéket.

2 Ha igen, mekkora az összege/mértéke és mi a jogalapja? Ha a törvényes kamatnak különböző mértékei vannak, azokat mely körülmények és feltételek mellett kell alkalmazni?

A A link új ablakot nyit meg2000. június 29-i 2000/35/EK irányelvet átültető 2004. április 18-i törvény óta kereskedelmi ügyletekben (azaz termékek vagy szolgáltatások fizetés ellenében történő biztosítására irányuló, cégek közötti vagy cégek és hatóságok közötti ügyletekben) a késedelmi kamatot külön rögzítik az Európai Központi Bank által a minden hat hónapos időszak első naptári napját megelőzően végzett legutóbbi fő refinanszírozási művelete esetében fő refinanszírozási kamatlábként alkalmazott változó kamatú tendereljárásból kialakuló marginális kamatlábra hivatkozással. A késedelmes fizetés esetén ezt a kamatot megnövelik a marginális kamatlábbal (kivéve, ha arról a szerződés másképp rendelkezik, a fizetési határidőkről és késedelmi kamatokról szóló 2004. április 18-i törvény 5. cikke értelmében).

3 Szükség esetén rendelkezésre áll-e egyéb információ a törvényes kamat számításáról?

/

4 Van-e ingyenes online hozzáférés a fent említett jogalaphoz?

A link új ablakot nyit megLEGILUX

A link új ablakot nyit megMinistère de la Justice


Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 07/02/2020