Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Európai védelmi határozat

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: inaceitável

Considera que esta tradução foi útil?


Az erőszak és zaklatás áldozatának nyújtott igazságügyi védelem másik uniós tagállamokban is érvényesíthető


A védelmi intézkedések folyamatos igénybevételéhez való jog másik tagállamba költözés esetén

Az erőszak és zaklatás áldozatainak hatékony védelme érdekében a nemzeti hatóságok gyakran olyan konkrét intézkedéseket (féken tartó, tiltó vagy hasonló védelmi határozatot) adnak nekik, amelyek segítenek megelőzni az elkövető általi további agressziót vagy ismételt támadást. Ha Ön védelmi határozatot kapott egy tagállamban, a másik tagállamba való költözés vagy utazás esetén továbbra is igénybe veheti ezt a védelmet. E célból az EU létrehozott egy mechanizmust a védelmi intézkedések kölcsönös elismerésére.

A nemzeti védelmi intézkedések lehetnek polgári, büntetőjogi vagy közigazgatási jellegűek, időtartamuk, hatályuk és az elfogadásukra vonatkozó eljárások tagállamonként eltérőek. Mivel az uniós jogban a polgári jogi intézkedések és a büntetőjogi intézkedések kölcsönös elismerésének jogalapja más, két külön eszközt kellett létrehozni az Unión belüli védelmi intézkedések három leggyakoribb fajtája elismerésének biztosítására. Az irányelv és a rendelet által szabályozott védelmi határozatok olyan helyzetekre vonatkoznak, amelyekben Ön egy bűntett sértettjeként – vagy potenciális sértettjeként – igénybe veheti az arra vonatkozó tilalmat vagy szabályozást, hogy a veszélyeztető személy bizonyos helyekre belépjen, Önnel kapcsolatba lépjen vagy Önt megközelítse.

Az európaiA link új ablakot nyit meg védelmi határozatról szóló 2011/99/EU irányelv egy olyan mechanizmust hoz létre, amely lehetővé teszi a tagállamok között büntetőjogi intézkedésként kibocsátott védelmi határozatok elismerését.

Ha az Ön részére valamely tagállamban büntetőügyben védelmi határozatot bocsátottak ki, úgy európai védelmi határozatot kérhet.

A védelmet az a tagállam által elfogadott új védelmi intézkedés révén kell biztosítani, amelyhez Ön egyszerűsített és gyorsított eljárás keretében utazik vagy költözik.

Ha azonban Ön a lakóhelye szerinti tagállamban hozott polgári jogi védelmi határozat hatálya alá tartozik, használhatja a polgári ügyekben hozott védelmi intézkedések kölcsönös elismeréséről szólóA link új ablakot nyit meg 606/2013/EU rendelet, amely olyan mechanizmust hoz létre, amely lehetővé teszi a polgári jogi intézkedésként kibocsátott védelmi határozatok tagállamok közötti közvetlen elismerését.

Ezért ha Ön a lakóhelye szerinti tagállamban hozott polgári jogi védelmi határozat hatálya alá tartozik, a tartózkodási helye szerinti tagállam közvetlenül hivatkozhat erre a célra más tagállamokban A link új ablakot nyit megegy igazolás beszerzése, valamint a jogait igazoló illetékes hatóságok részére történő benyújtása révén.

Az irányelv és a rendelet 2015. január 11-jétől alkalmazandó.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Última atualização: 01/10/2019