Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre comerciale în statele membre - Franţa

De tekst op deze pagina is een automatische vertaling. De kwaliteit wordt niet gegarandeerd.

De kwaliteit van deze vertaling werd beoordeeld als: middelmatig

Vindt u deze vertaling nuttig?

Pe această pagină veți găsi informații referitoare la opțiunile disponibile pentru consultarea registrelor comerțului din Franța.


Ce oferă registrele comerțului din Franța?

Registrele comerțului și ale societăților locale (registres du commerce et des sociétés — SCR) sunt ținute de birourile de înregistrare ale instanțelor comerciale și ale instanțelor civile cu competență comercială (instanțele districtuale din departamentele administrative Bas-Rhin, Haut-Rhin și Moselle; și instanțele comerciale mixte din regiunile și departamentele de peste mări). Informațiile din aceste registre sunt verificate. Birourile de înregistrare trebuie să verifice dacă informațiile sunt conforme cu actele cu putere de lege și actele administrative, să corespundă documentelor justificative și documentelor prevăzute în anexă și să se afle sub supravegherea președintelui sau a unui judecător angajat în acest scop, care are competența de a instrumenta toate litigiile dintre persoana impozabilă și grefier, în cazul unei cereri de modificare sau de anulare, precum și a situației dosarului.

Extrasul din registrul comerțului (Kbis) emis de birourile de înregistrare este adevărat „carte de identitate”, indicând statutul civil al unei întreprinderi înregistrate în registrul comerțului și al societăților. Acest document reunește toate informațiile de care trebuie să dispună o întreprindere, după caz, și conține comentarii cu privire la notele întocmite de biroul de înregistrare însărcinat cu administrarea registrului. Extrasul din registrul comerțului atestă existența legală a întreprinderii și furnizează informații verificate. Este vorba despre un document oficial care dovedește identitatea și adresa persoanei (persoanei fizice sau juridice) înregistrate, a activității sale, a organelor sale de conducere, a administrației, a gestiunii sau a controlului, precum și existența sau inexistența unei proceduri colective împotriva acesteia. Acest document oficial, emis și semnat de către grefierul instanței, este valabil până când informațiile furnizate de societate Registrului Comerțului sunt false.

Institutul Național pentru Proprietate Industrială (INPI), un registru național al societăților comerciale (SNCR), care centralizează documentele registrelor comerciale originale și ale societăților din fiecare registru. Prin urmare, INPI este responsabilă de difuzarea și punerea la dispoziția publicului, în mod gratuit, în scopul reutilizării, a informațiilor tehnice, comerciale și financiare incluse în RNCS.

Aceste registre conțin toate informațiile referitoare la comercianți și întreprinderi. Acestea oferă acces la toate intrările și documentele din registrele întreprinderilor și societăților.

Linkul se deschide într-o fereastră nouăSite-ul de internet al InfoRegistraturii oferă un acces centralizat la informații în registrul comerțului și al societăților comerciale și permite, de asemenea, îndeplinirea acestor formalități (înregistrarea, modificarea, anularea, depunerea de conturi anuale) online. Serviciul este oferit în limbile franceză și engleză.

Site-ulLinkul se deschide într-o fereastră nouă INPI oferă acces, în cadrul datelor deschise, la înregistrările contabile, la modificări, la radiații și la conturile anuale ale societății.

Buletinul oficial de anunțuri civile și comerciale

Linkul se deschide într-o fereastră nouăBODACC face publicitate actelor înregistrate în Registrul Comerțului și al Comerțului (RCS), de la crearea la radierea societății din registru: vânzările și cedările, procedurile colective și depunerea conturilor, în special. Transmiterea către BODACC se efectuează în afara părților interesate, fără ca acestea să fie luate de către acestea. Inserțiile sunt diligente și sub responsabilitatea operatorului de registru, care primește declarațiile.

Promovarea BODACC, care face posibilă asigurarea unei distribuții cât mai largi a înregistrărilor la Registrul Comerțului, este de Linkul se deschide într-o fereastră nouăcompetența Direcției pentru informații juridice și administrative (DIRLA).

Accesul la un registru al întreprinderilor este gratuit?

Utilizatorii site-ului InInfoffe pot accesa anumite informații referitoare la societățile enumerate în mod gratuit, dar majoritatea informațiilor conținute în baza de date pot fi obținute numai din motive financiare.

Difuzarea datelor NCS de către INPI, care se poate realiza prin poștă sau prin intermediul magazinului electronic pe site-ul INPI, nu mai este datorată. Cu toate acestea, reutilizarea datelor face obiectul acceptării unei licențe.

Începând cu 1 iulie 2015, BODACC a fost transmisă exclusiv prin mijloace electronice. Conținutul site-ului (anunțurile BODCCA) a devenit liber în iulie 2011.

În sfârșit, în luna iunie 2016, a fost creat un nou portal de acces digital, intitulat „Portalul Lieché des EntreprisesLinkul se deschide într-o fereastră nouă” („Portal de la Publicité des Entreprises”).Aceasta permite utilizatorilor să acceseze printr-o singură interfață anunțurile juridice și informațiile publicate pe cele trei site-uri https://www.infogreffe.fr/Linkul se deschide într-o fereastră nouă, https://actulegales.fr/Linkul se deschide într-o fereastră nouă,Linkul se deschide într-o fereastră nouă https://www.bodacc.fr/.

Cum puteți căuta un registru de afaceri în Franța?

Site-ul Infogreffe vă permite să căutați o întreprindere prin:

  • denumirea,
  • numele directorilor și directorilor săi,
  • în departamentul administrativ sau administrativ al orașului, unde își are domiciliul, sediul sau unde își are unitățile operaționale;
  • numărul SIREN (STOF d’Identification du Répertoire des Entreprises),
  • numărul său de înregistrare în registrul comerțului și al societăților.

Site-ul BODACC face posibilă căutarea unui anunț referitor la o întreprindere prin numărul său Siren sau denumirea societății sale.

Linkuri utile

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul European al Comerțului

Linkul se deschide într-o fereastră nouăInfogreffe

Linkul se deschide într-o fereastră nouăINIPI

Linkul se deschide într-o fereastră nouăBCNM

Linkul se deschide într-o fereastră nouăBODACC

Linkul se deschide într-o fereastră nouăȚĂRILE SĂRACE PUTERNIC ÎNDATORATE


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 06/12/2019