Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Észtország

De tekst op deze pagina is een automatische vertaling. De kwaliteit wordt niet gegarandeerd.

De kwaliteit van deze vertaling werd beoordeeld als: onbetrouwbaar

Vindt u deze vertaling nuttig?


Bevezetés

Milyen díjakat alkalmaznak?

Mennyit kell fizetnem?

Mi történik, ha időben kell fizetnem a bírósági illetékeket?

Hogyan fizetnék ki a perköltségeket?

Mit kell tennem azt követően, hogy a kifizetést teljesítették?

Bevezetés

A kis értékű követelések európai eljárásában az észt bíróság előtt benyújtott kérelem benyújtásakor az állami illetéket a nemzeti kérelemmel egyidejűleg kell megfizetni. A polgári perrendtartásról szóló törvényt és az állami illetékekről szóló törvényt az állami illetékekről és egyéb eljárási költségekről a polgári perrendtartás szabályozza. Az állami díj költségeit és a bíróságra háruló eljárási költségeket csak banki átutalással lehet megtéríteni.

Milyen díjakat alkalmaznak?

Kérelem benyújtásakor az állami díjat bírósági költségként kell fizetni.

Mennyit kell fizetnem?

A kis értékű követelések európai eljárásában az észt bíróság előtt benyújtott kereset benyújtásakor a bírósági illeték megegyezik a nemzeti kérelem benyújtásával. Az állami díj összege a szükséges pénzösszegtől függ. Például 500 EUR összegű állami díj 100 EUR, 1 000 EUR a legnagyobb 175 EUR, 1 500 EUR a legnagyobb 200 EUR, 2 000 EUR pedig a 225 EUR igény miatt.

Mi történik, ha időben kell fizetnem a bírósági illetékeket?

Az állami díjat a kérelem benyújtásakor előre meg kell fizetni. Ha a bírósági illeték megfizetése nem történik meg, a bíróság lehetőséget biztosít a jogosultnak arra, hogy a bíróság által meghatározott határidőn belül fizesse meg az állami illetéket. Ha a bírósági illetéket a bíróság által meghatározott határidőn belül nem fizetik meg, a bíróság a kérelem átvételét megtagadja.

Hogyan fizetnék ki a perköltségeket?

A díjat csak banki átutalással lehet megfizetni. Hitelkártyák nem fogadhatók el. A Pénzügyminisztérium a bíróság részére teljesítendő kifizetések kifizetésének kedvezményezettje.

Amennyiben az állami díjat előre kifizetik, azt a lehető legpontosabban kell megállapítani, amelyre az állami díjat fizetik. Ha az állami díjat a portálon keresztül, például a társaság regisztrációs portálján vagy egy elektronikus fájl útján fizetik meg, a kifizetésnek mindig egyedi hivatkozási számot kell adnia, amely az adott állításhoz kapcsolódik.

A bíróságokon az állami illetékszámlákról és a referenciaszámokról további információ található a A link új ablakot nyit meg bíróságok honlapján.

Mit kell tennem azt követően, hogy a kifizetést teljesítették?

A bíróság számára meg kell adni az állami díj megfizetéséről szóló tájékoztatást, hogy a bíróság ellenőrizhesse az állami illeték átvételét. Az ilyen adatok magukban foglalják a következőket: a fizető fél neve, a bank számlája és a számla, amelyre a díjat kifizették. A bíróság a kifizetést elektronikus úton is ellenőrizheti, aminek következtében nem szükséges kibocsátani az állami díj megfizetését igazoló fizetési megbízást. A bíróság azonban szükség esetén kérheti.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 19/09/2019