Sulge

PORTAALI BEETAVERSIOON ON NÜÜD KÄTTESAADAV!

Külastage Euroopa e-õiguskeskkonna portaali beetaversiooni ja andke meile selle kohta tagasisidet!

 
 

Navigatsioonitee

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Eurooppalaisen maksamismääräysmenettelyn oikeuskulut - Slovenia

See lehekülg on masintõlgitud ja selle kvaliteet ei ole tagatud.

Tõlke hinnanguline kvaliteet: ebausaldusväärne

Kas Teie arvates on see tõlge kasulik?


Johdanto

Mitä kuluja peritään?

Mikä on kulujen suuruus?

Entä jos en maksa oikeudenkäyntimaksuja ajoissa?

Kuinka oikeuskulut voi maksaa?

Mitä maksamisen jälkeen on tehtävä?

Johdanto

Eurooppalaisessa maksamismääräysmenettelyssä maksetut oikeudenkäyntimaksut on vahvistettu oikeudenkäyntimaksuja koskevassa laissa (Slovenian virallinen lehti nro 37/08, 97/10, 63/13, 58/14 — Linkki avautuu uuteen ikkunaanPerustuslakipalkkiot). Linkki avautuu uuteen ikkunaan19/15 — Perustuslakituomioistuimen päätös, USA, 30/16 ja 10/17 – ZPP-E; jäljempänä ZST-1) tuomioistuinmaksuja sääntelevänä sääntönä.

ZST-1 (6 artikla) tarjoaa oikeusperustan käteisen, sähköisen rahan ja muiden sovellettavien maksutapojen tuomioistuinmaksujen maksamiselle, mukaan lukien maksujen maksaminen eurooppalaisessa maksamismääräysmenettelyssä. Käytännössä tuomioistuinmaksut voidaan maksaa sähköisesti yksittäisten pankkien online-maksupalvelun kautta.

Mitä kuluja peritään?

Eurooppalaisessa maksamismääräysmenettelyssä koko menettelystä on maksettava kertaluonteinen maksu. Jos henkilö on velvollinen maksamaan oikeudenkäyntimaksun, hakijan on maksettava se, kun eurooppalaista maksamismääräystä koskeva pyyntö esitetään tuomioistuimelle.

Mikä on kulujen suuruus?

Eurooppalaista maksusuoritusmääräystä koskeva oikeudenkäyntimaksu, jonka hakija maksaa, kun hakemus jätetään tuomioistuimelle, riippuu oikeudenkäynnin kohteen arvosta.

Maksun laskentakerroin on 1,2 (tullinimike ZST-1301 tullinimike 1), ja maksu lasketaan ZST-1:n 16 artiklan taulukon mukaisesti. Koska arvoluokat ovat korkeita, niitä ei ole mahdollista mainita juuri tässä vaiheessa.

Entä jos en maksa oikeudenkäyntimaksuja ajoissa?

Jos kantaja ei maksa tuomioistuinmaksua ajoissa, tuomioistuin jatkaa asian käsittelyä, ja tarvittaessa voidaan periä tuomioistuinmaksu.

Kuinka oikeuskulut voi maksaa?

ZST-1 (6 artikla) tarjoaa oikeusperustan käteisen, sähköisen rahan ja muiden sovellettavien maksutapojen tuomioistuinmaksujen maksamiselle, eurooppalainen maksamismääräysmenettely mukaan luettuna.

Käytännössä tuomioistuinmaksut voidaan maksaa sähköisesti yksittäisten pankkien online-maksupalvelun kautta, ja ne voidaan maksaa suoraan myös maksupalveluntarjoajilta tai tuomioistuimen kassaperusteisilta maksupäätteiltä.

Jokaisella yksittäisellä pankilla on sähköisen maksamisen osalta oma verkkomaksupalvelunsa.

Oikeudenkäyntimaksu voidaan maksaa ennakolta verovelvolliselta eli silloin, kun hakemus jätetään tuomioistuimelle, mutta se voi jättää tuomioistuimelle hakemuksen ja odottaa, että tuomioistuin lähettää sille maksutoimeksiannon, jossa muut maksun suorittamiseen tarvittavat tiedot on suoritettava.

Mitä maksamisen jälkeen on tehtävä?

Jos oikeudenkäyntimaksu suoritetaan viittaamalla asianmukaiseen viittaukseen (jonka tuomioistuin ilmoittaa velalliselle oikeudenkäyntimaksun maksamismääräyksen yhteydessä), verovelvollinen ei ole velvollinen toimittamaan tuomioistuimelle maksutositteita. Käsiteltävänä olevassa asiassa tuomioistuin saa tiedon maksusta, joka on suoritettu erityisen sähköisen pankkijärjestelmän kautta, jos se on ratkaisevan tärkeää määritettäessä todellista suoritusta.

Jos oikeudenkäyntimaksu suoritetaan ilman asianmukaista viitettä, verovelvollisen on kuitenkin toimitettava tuomioistuimelle tosite suoritetusta maksusta. Tällaisen todistuksen voimassaoloa varten ei ole määrätty erityisiä muodollisia edellytyksiä. Tuomioistuimen on tarkistettava tarvittaessa tämän todistuksen perusteella oikeudenkäyntimaksun maksaminen UPPA:ssa (erityisesti tapauksissa, joissa oikeudenkäyntimaksu ei ole maksettu tuomioistuimen kassalle).


Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Päivitetty viimeksi: 02/09/2019