Uždaryti

JAU VEIKIA PORTALO BETA VERSIJA!

Apsilankykite beta versijos Europos e. teisingumo portale ir išsakykite, ką apie jį manote!

 
 

Naršymo kelias

  • Pradžia
  • ...
  • ...
  • ...
  • Ieškinių dėl nedidelių sumų nagrinėjimo atveju taikomi teismo mokesči

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă - Belgia

Šis puslapis išverstas mašininio vertimo priemone ir jo kokybė negali būti užtikrinta.

Šio vertimo kokybė: vidutinė

Ar šis vertimas Jums naudingas?


Introducere

Care sunt costurile aplicabile?

Cât va trebui să plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare în timp util?

Cum pot plăti taxele judiciare?

Ce fac după ce ați plătit?

Introducere

Acest aspect este reglementat de articolele 1017-1022 din Codul judiciar, în ceea ce privește taxa martorului în temeiul articolul 953 din Codul judiciar și în ceea ce privește taxele de înregistrare de Codul privind taxele de înregistrare, de ipotecă și de administrare judiciară (Code des droits d’enregistrement, d’hypotthèque et de grefffe/Wetboek der registratie-, ipoteek- en griffiterechten), în special articolul 142 și următoarele, precum și articolul 268 și următoarele.

Care sunt costurile aplicabile?

Articolul 1018 din Codul judiciar detaliază următoarele costuri:

1° diverse, taxele de grefă și de registru. Taxele de grefă includ taxele pentru înscrierea în lista de cauze a taxelor pentru redactarea de documente în instanță și taxele pentru furnizarea de copii ale documentelor instanței (a se vedea articolul 268 și următoarele din Codul privind taxele de înregistrare, taxele ipotecare și taxele de înmatriculare). Dreptul la sechestru este cuprins între 30 și 100 EUR, în funcție de instanța sesizată. Dreptul de redactare este de 35 EUR.

Taxele de înscriere se plătesc pentru deciziile cu o valoare a principalului de peste 12,500 EUR (fără a include cheltuielile de judecată) și sunt stabilite la 3 % din suma respectivă. Prin urmare, acestea nu se plătesc pentru cererile cu valoare redusă.

2° costurile și alte retribuții ale actelor judiciare;

3° costul trimiterii hotărârii: între 0,85 și 5,75 EUR pe foaie;

4° costurile aferente tuturor măsurilor de cercetare judecătorească, inclusiv taxa pentru martori și experți. Ordinul Regal din 27 iulie 1972 stabilește această taxă la 200 franci pe martor, care corespunde în prezent cu aproximativ 5 EUR. La această sumă se adaugă o indemnizație pentru cheltuieli de deplasare (0,0868 EUR/kilometru).

Experții sunt liberi să își stabilească cheltuielile și onorariile pentru rapoartele experților, deși metoda de calcul trebuie indicată în mod clar și, în evaluarea finală a costurilor juridice totale, instanța poate reduce suma, dacă este cazul, de exemplu, atunci când au fost suportate cheltuieli inutile.

5° cheltuielile de deplasare și de ședere ale judecătorilor, grefierilor și părților, în cazul în care deplasarea lor a fost dispusă de judecător, și cheltuielile de judecată, în cazul în care au fost efectuate în scopul unic al procesului;

6°, indemnizația procedurală (articolul 1022 din Codul judiciar); această indemnizație este plătită de partea care a pierdut procesul și reprezintă o contribuție forfetară la cheltuielile și onorariile avocaților părții care a avut câștig de cauză. Sumele sunt legate de indicele prețului de consum. orice modificare de plus sau minus 10 puncte generează o creștere sau o scădere de 10 % din sumă.

Valoarea litigiului

Suma de
bază

Suma
minimă

Valoarea
maximă

Până la 250,00 EUR

180,00 EUR

90,00 EUR

360,00 EUR

250,01-750,00 EUR

240,00 EUR

150,00 EUR

600,00 EUR

750,01-2 500,00 EUR

480,00 EUR

240,00 EUR

1 200,00 EUR

Labour Court (Tribunalul Muncii) (regim special)

Valoarea litigiului

Suma de
bază

Suma
minimă

Valoarea
maximă

Până la 250,00 EUR

43,75 EUR

31,75 EUR

55,75 EUR

Până la 620,00 EUR

87,43 EUR

69,43 EUR

105,43 EUR

Până la 2 500,00 EUR

131,18 EUR

107,18 EUR

155,18 EUR

7° onorariile, onorariile și cheltuielile Ombudsmanului European numiți în conformitate cu articolul 1734 din Codul judiciar.

Cât va trebui să plătesc?

Pe baza celor de mai sus, suma de plată variază de la caz la caz, în funcție de factori cum ar fi dacă sunteți parte care a obținut câștig de cauză și dacă au fost desemnați experți, au fost martori martori, au fost numiți martori ai justiției, au fost numiți judecători, etc.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare în timp util?

Taxele de înregistrare trebuie plătite în avans; în caz contrar, cazul nu va fi înscris în lista respectivă.

Experții solicită întotdeauna plata unui depozit înainte de a-și desfășura activitatea.

În cazul în care solicitați examinarea unui martor, trebuie să depuneți toate costurile în avans la registrul de evidență. În cazul în care nu plătiți această sumă, se va presupune că ați renunțat la cererea de examinare a martorului.

Cum pot plăti taxele judiciare?

Plata poate fi efectuată prin virament bancar sau prin intermediul unui bon de plată, prin transfer electronic, în numerar sau prin cec până la ordinul grefei (această ultimă metodă este rezervată avocaților și executorilor judecătorești).

Ce fac după ce ați plătit?

Toate dovezile de plată trebuie să fie ținute cu atenție, astfel încât să poată fi prezentate imediat la cerere.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 20/09/2019