Uždaryti

JAU VEIKIA PORTALO BETA VERSIJA!

Apsilankykite beta versijos Europos e. teisingumo portale ir išsakykite, ką apie jį manote!

 
 

Naršymo kelias

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Erikoistuomioistuimet - Italia

Šis puslapis išverstas mašininio vertimo priemone ir jo kokybė negali būti užtikrinta.

Šio vertimo kokybė: nepatikima

Ar šis vertimas Jums naudingas?

Tässä jaksossa luodaan yleiskatsaus Italian erityistuomioistuimiin.


Erityistoimivalta – johdanto

Italian oikeudenkäyttöä hallinnoidaan Italian kansan ja tuomareiden nimissä perustuslaillisista syistä. heihin sovelletaan ainoastaan lakia. Italian perustuslain 102 artiklan mukaan tuomiovaltaa käyttävät tavalliset tuomarit, joihin sovelletaan tuomioistuinjärjestelmää koskevia sääntöjä: tämä tarkoittaa sitä, että erityistuomareita tai erityistuomareita (muita kuin erikseen määrättyjä) ei saa perustaa. Ne voidaan perustaa vain tiettyihin asioihin erikoistuneiden jaostojen tavanomaiseen jaostoon, mukaan lukien sellaisten soveltuvien kansalaisten osallistuminen, jotka eivät ole oikeuslaitoksen osapuolia. Perustuslaissa säädetään kuitenkin niiden oikeudellisten elinten tapauksista, jotka eivät ole osa oikeusjärjestelmää (varsinainen oikeuslaitos).

Erityistuomioistuimet

Italian toimivalta on pienentynyt yksityisoikeuden alalla (laajasti ymmärrettynä), varsinaisissa oikeudellisissa ja hallintotuomioistuimissa. Hallintotuomioistuimet ovat toimivaltaisia suojeltaessa oikeutettuja etuja ja, erityisesti laissa säädetyissä asioissa, myös yksilöllisiä oikeuksia: hallintotuomioistuimia ovat alueellinen hallinto-oikeus (TAR), joka on ensimmäisessä oikeusasteessa, sekä valtioneuvosto (joka on muutoksenhakutuomioistuin). Varsinaisilla tuomioistuimilla on toimivalta subjektiivisiin oikeuksiin liittyvissä asioissa. hallinnollinen toimivalta on toimivaltainen asioissa, jotka liittyvät ”oikeutettuihin etuihin”. Hallinto-oikeuden säännöstö, joka sisältää myös pätevyyttä koskevat oletukset, sisältyy 104 annettuun asetukseen nro 2010. Linkki avautuu uuteen ikkunaanHallinnollinen oikeuskoodi ( G.A.) on saatavilla (maksutta) englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Tuomioistuimen toimivaltaa koskeva uusi tuomioistuin: tilintarkastustuomioistuimella on toimivalta julkista kirjanpitoa koskevissa asioissa ja muissa laissa säädetyissä asioissa. Kirjanpitosäännöt sisältyvät vuonna 174 annettuun asetukseen nro 2016.

Italiassa on myös verotuksellinen lainkäyttöalue, jonka menettelysäännöt on vahvistettu 546 annetussa asetuksessa (EY) N:o 1992/. Verotoimivaltaa käyttävät alueelliset veropalkkiot (ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimet) ja alueelliset verolautakunnat (muutoksenhakutuomioistuimet). Kaikki riidat, jotka koskevat kaikenlaisten ja muiden lajien veroja, kuten alueellisia, maakunnallisia ja kunnallisia maksuja ja maksuja kansalliselle terveyspalvelulle, alavirkoja ja muita maksuja, asianmukaisia seuraamuksia ja muita maksuja ja muita maksuja, kuuluvat verotuksellisesti lainkäyttöalueelle.

Kassaatiotuomioistuimeen voi aina hakea muutosta erityistuomioistuinten antamista tuomioista (perustuslain 111 artikla).

Viimeksi päivitetty: 01/02/2018


Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Päivitetty viimeksi: 18/10/2019