Zamknij

PORTAL JEST JUŻ DOSTĘPNY W WERSJI BETA!

Odwiedź europejski portal „e-Sprawiedliwość” w wersji beta i powiedz nam, co o nim myślisz!

 
 

Ścieżka nawigacji

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u sporovima male vrijednosti - Litva

Ta strona została przetłumaczona maszynowo – nie ma więc gwarancji co do jakości tłumaczenia.

Jakość tłumaczenia została oceniona jako: niedostateczna

Czy to tłumaczenie okazało się przydatne?


Uvod

Što se pristojbe ne primjenjuju?

Što se tiče moram obratiti?

Što se događa ako sud naknade nesumokėsiu vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što učiniti nakon?

Uvod

The European small claims rješavaju se u Zakonik o parničnom postupku Republike Litve kako je navedena u točki 1. stavku 1., pristojbe.

U skladu s Republika Litva vlada Rezolucija br. 1240 od 27. listopada 2011. o „Izračun, plaćanje pristojbe, prijeboj i oporavak pravila se sudske pristojbine mogu platiti elektroničkim putem.

Što se pristojbe ne primjenjuju?

U stavku 4.4.1. 350/2003 iznos pristojbe.

Što se tiče moram obratiti?

Ovisno o vrijednosti potraživanja — 3 posto, ali ne manje od pedeset ltl 100-200. I njihove priloge postupovni akti podneseni Sudu samo putem elektroničkih komunikacija, iznosi 75 posto za stavljanje postupovni dokument na pristojbe koje se plaćaju iznos, ali ne manje od deset litai.

Što se događa ako sud naknade nesumokėsiu vrijeme?

Zahtjev mora biti popraćen dokumentima i drugih dokaza o kojoj tužitelj ima temeljeći svoje tvrdnje kao i dokaz da je plaćena pristojba.

Ako pristojba nije uplaćena, sud koji izdaje nalog, utvrđujući pritom razuman rok nije kraći od sedam dana za nedostatke koje treba ispraviti. Sud bi se moraju poslati najkasnije na radni dan nakon dana usvajanja.

Ako, nakon što je podnio postupovni dokument, stranka u pitanju ispravi nedostatke u skladu s sud podrijetla i do utvrđenog roka, postupovni dokument se smatra podnesenim na izvornim datumom podnošenja sudu. Drukčije, postupovni dokument ne smatra podnesenim i najkasnije pet radnih dana od datuma završetka nedostataka rješenjem suca, zajedno sa svojim prilozima, vraća se osobi.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Plaćanje sudskih pristojbi putem elektroničkog bankarstva, plaćanja u gotovini ili prijenosom itd.) uplaćuje se u Državni porezni inspektorat za proračunski prihodi račun Ministarstva financija.

Što učiniti nakon?

Odobrava platnog naloga za plaćanje pristojbe ili bilo koji drugi dokaz plaćanja, koji mora uključivati sljedeće:

  1. Ime platitelja, prezime, osobnih identifikacijskih oznaka ili naziv pravne osobe i, ako pristojbe koje plaćaju pravna osoba);
  2. Dužnik (tuženik u drugoj zemlji itd.) ime, prezime, osobnih identifikacijskih oznaka ili naziv pravne osobe i, ako druga stranka je pravna osoba);
  3. Datum namire;
  4. Oznaka plaćanja;
  5. Iznos poreza;
  6. Namjeni plaćanja (napominje se da podliježu pristojbe i u slučaju sud pred kojim se pokreće naziv).

Ako je sudska pristojba plaća zastupnik stranke, (odvjetnik/pravni zastupnik ili druga osoba koje predstavljaju interese strana), platnog naloga ili druge platne kartice, uz gore navedene podatke treba navesti i proces prvog ime, prezime, osobnih identifikacijskih oznaka ili naziv pravne osobe i, ako se stranka je pravna osoba).

Ako sud naknada isplaćuje se elektronički, dokumente koji potvrđuju plaćanje pristojbe nije osigurana.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 03/02/2016