Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

  • Etusivu
  • Siviili- ja kauppaoikeuden alan Euroopan oikeudellinen verkosto

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Siviili- ja kauppaoikeuden alan Euroopan oikeudellinen verkosto


Euroopan oikeudellinen verkosto (siviili- ja kauppaoikeus) helpottaa EU-maiden oikeusviranomaisten verkostoitumista ja edistää siten oikeudellisen yhteistyön kehittämistä.


Euroopan oikeudellinen verkosto (siviili- ja kauppaoikeus)

Euroopan oikeudellinen verkosto (siviili- ja kauppaoikeus) on joustava, byrokraattisuutta kaihtava järjestelmä, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa ja tehostaa yhteistyötä jäsenvaltioiden kansallisten oikeusviranomaisten välillä. Samalla se edistää yksityisoikeuden alalla annettujen EU:n säädösten käytännön soveltamista ja täytäntöönpanoa. Verkosto on ollut toiminnassa vuodesta 2002. Verkosto edistää yhteyksien luomista jäsenvaltioiden erilaisten oikeusjärjestelmien välille ja lujittaa siten keskinäistä luottamusta.

Verkoston päätehtävänä on edistää asioiden käsittelyä luomalla suoria yhteyksiä verkoston kansallisten yhteyspisteiden välille ja helpottaa oikeussuojakeinojen käyttöä rajat ylittävissä asioissa antamalla sekä kansalaisille että oikeusalan ammattilaisille tietoa kaikilla unionin virallisilla kielillä Euroopan oikeusportaalissa julkaistavien tietosivujen ja muiden julkaisujen avulla. Lisäksi verkosto arvioi siviili- ja kauppaoikeuden alalla annettujen unionin säädösten toimivuutta ja edistää tähän liittyvien kokemusten jakamista.

Alasivuilla käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:


Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.

Päivitetty viimeksi: 08/11/2019