Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Kuinka löydän oikeudellisen kääntäjän tai tulkin - Tšekki

Tässä osiossa kerrotaan, kuinka voit löytää oikeudellisen kääntäjän tai tulkin Tšekissä.


Millaisia tietoja Tšekin asiantuntija- ja tulkkitietokannasta on saatavissa

Tšekin asiantuntija- ja tulkkitietokannasta voidaan hakea asiantuntijoiden ja tulkkien rekistereihin merkittyjä henkilöitä – ts. henkilöitä, joilla on valtuudet toimia asiantuntijoina tai tulkkeina. Yksittäisten alueoikeuksien ylläpitämissä asiantuntijoiden ja tulkkien rekistereissä luetellaan erikseen asiantuntijat ja tulkit. Kullakin asiantuntijoiden ja tulkkien rekisteriin merkityllä tulkilla on valtuudet tulkata suullisesti ja tehdä kirjallisia käännöksiä kielissä, jotka hänelle on siinä merkitty.

Linkki avautuu uuteen ikkunaanTšekin asiantuntija- ja tulkkitietokannan omistaa ja sitä ylläpitää Tšekin oikeusministeriö (Linkki avautuu uuteen ikkunaanMinisterstvo spravedlnosti České republiky). Tietojen oikeellisuudesta vastaa kuitenkin asianomainen alueoikeus.

Onko Tšekin asiantuntija- ja tulkkitietokannan käyttö ilmaista?

Tietokantaa voi käyttää maksutta.

Kuinka oikeudellista kääntäjää koskevia hakuja tehdään Tšekin asiantuntija- ja tulkkitietokannassa?

Internetsivustolla olevalla yksinkertaisella hakutoiminnolla voi etsiä asiantuntijoiden ja tulkkien yhteystietoja ja muita tietoja. Tulkkeja etsittäessä hakuperusteena voi käyttää kieltä, jonka tulkkaamiseen tulkilla on valtuudet, alueoikeutta, jonka toimivallan alueella tulkilla on vakituinen asuinpaikka, tai etu- ja sukunimeä.


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 09/07/2019