Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Jäsenvaltioiden kiinteistörekisterit - Irlanti

Tässä jaksossa esitetään yleiskatsaus Irlannin kiinteistörekisteristä.


Millaisia tietoja Irlannin kiinteistörekisteristä on saatavissa?

Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin kiinteistörekisteriä (Irish Land Register) hoitaa ja ylläpitää Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin kiinteistörekisteriviranomainen (Property Registration Authority of Ireland), joka on Irlannin kiinteistörekisteristä vastaava lakisääteinen elin.

Kiinteistörekisteristä voi etsiä sekä oikeudellisia seikkoja että tosiseikkoja.

Kukin rekisterinimike on kolmiosainen.

 1. Osassa 1 kuvataan kiinteistöjen maantieteellinen sijainti digitaalisella kartalla, johon on merkitty myös, onko omistusoikeus täyttä eli ajallisesti rajoittamatonta (freehold) vai määräaikaista (leasehold).
 2. Osa 2 sisältää rekisteröityjen omistajien nimi- ja osoitetiedot sekä tiedot saantojen perusteesta.
 3. Osassa 3 ilmoitetaan kiinteistöä koskevista oikeudellisista rasituksista (kiinnitykset, läpikulkuoikeudet jne.).

Onko Irlannin kiinteistörekisteritietojen käyttö ilmaista?

Irlannin kiinteistörekisteri on avoin rekisteri. Palvelun käyttöä ei ole rajoitettu, eikä kiinteistörekisteriviranomainen veloita rekisteriin pääsystä kirjautumismaksua.

Palvelun varsinainen käyttö on kuitenkin maksullista. Hinnat vahvistetaan lakisääteisiä maksuja koskevassa määräyksessä. Maksaa voi sekä verkossa että käteisellä.

Irlannin kiinteistörekisterin kirjautumispalvelun käyttö edellyttää seuraavia seikkoja:

 • riittävien maksujen suorittamista ennakkomaksutilille
 • käyttäjätunnusta ja salasanaa
 • tarvittavien suojattujen käyttöoikeuksien määrittämistä.

Nykyisin Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin kiinteistörekisterin palveluihin voi kirjautua suoraan kiinteistörekisteriviranomaisen tai useiden yksityisten palvelunvälittäjien kautta.

Nykyisin Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin kiinteistörekisterissä on yli 14 000 kirjautunutta käyttäjää, ja verkkopalvelun kautta suoritetaan vuosittain yli 3 miljoonaa tapahtumaa.

Hakujen tekeminen Irlannin kiinteistörekisterissä

Irlannin kiinteistörekisteristä voi hakea tietoa useilla eri hakutavoilla:

 • virallisella kiinteistönumerolla
 • kiinteistön postiosoitteella
 • selailemalla verkkokarttaa
 • valitsemalla kartta-alueen
 • syöttämällä karttakoordinaatit.

Irlannin kiinteistörekisterin historiaa

Irlannissa nykyisin käytössä oleva kiinteistörekisterijärjestelmä perustettiin vuonna 1892 korvaamaan vuodesta 1707 saakka käytössä ollut asiakirjarekisterijärjestelmä vaiheittain. Kiinteistörekisterin perustana on valtion varoin ylläpidetty avoin rekisteri.

Linkkejä

Linkki avautuu uuteen ikkunaanEurooppalainen kiinteistötietopalvelu (European Land Information Service, EULIS), Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin hallituksen verkkosivuportaali, Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin kiinteistörekisteriviranomainen, Linkki avautuu uuteen ikkunaanIrlannin kiinteistörekisterin verkkopalvelut


Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 12/11/2018