Zavrieť

BETA VERZIA PORTÁLU JE UŽ DOSTUPNÁ!

Navštívte BETA verziu Európskeho portálu elektronickej justície a napíšte nám, čo si o nej myslíte.

 
 

Navigačný riadok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi s postopkom v sporih majhne vrednosti - Litva

Ide o strojový preklad tejto stránky - vlastník webovej lokality neručí za jeho kvalitu.

Kvalita tohto prekladu bola ohodnotená ako: nespoľahlivá

Je podľa vás tento preklad užitočný?


Uvod

Katere sodne takse je treba plačati?

Kolikor sem moral plačati sam?

Kaj se zgodi, če je čas nesumokėsiu sodne takse?

Kako lahko plačam sodne takse?

Kaj storiti po?

Uvod

Evropski postopek v sporih majhne vrednosti se rešujejo v zakoniku o civilnem postopku Republike Litve, kot je določen v točki 1 odstavka 1, kolkovina.

V skladu s sklepom vlade Republike Litve št. 1240 z dne 27. oktobra 2011 „o izračunavanju, plačila kolkovine, izravnavo in pravila izterjave se lahko sodne takse plačajo v elektronski obliki.

Katere sodne takse je treba plačati?

Znesek iz odstavka 4.4.1. 350/2003 kolkovine.

Kolikor sem moral plačati sam?

Odvisno od vrednosti zahtevka – 3 odstotkov, vendar ne manj kot petdeset tisoč LTL (100 – 200). In njihove Priloge za procesne akte, vložene pri sodišču le z elektronskimi komunikacijami, 75 odstotkov za dajanje procesni dokument plačajo kolkovino na znesek, vendar ne manj kot deset litas.

Kaj se zgodi, če je čas nesumokėsiu sodne takse?

Vloga mora biti opremljena z dokumenti in drugi dokazi, na katere se tožeča stranka opira svoje trditve in dokaze, da je bila plačana pristojbina.

Če pristojbina ni plačana, sodišče izda odredbo, določi razumen rok, ki ni krajši od sedmih dni za pomanjkljivosti, ki jih je treba odpraviti. Sodišče je tako treba poslati najpozneje na delovni dan po dnevu sprejetja.

Če se po vložitvi procesnega akta, zadevna pogodbenica v skladu s popravi pomanjkljivosti navedb Sodišča prve stopnje in do določenega datuma, ki je postopkovni akt šteje, da je bila vložena na datum predložitve prvotnega sodišča. Procesni akt, v nasprotnem primeru se šteje, da ni bila vložena, najpozneje v petih delovnih dneh od datuma konca pomanjkljivosti po odredbi sodnika, skupaj s prilogami, se vrne osebi.

Kako lahko plačam sodne takse?

Plačilo sodnih taks prek elektronskega bančništva, plačilo v gotovini ali s premestitvijo itd.) se vplača na račun prihodkov proračuna ministrstva za finance.

Kaj storiti po?

Odobri plačilni nalog za plačilo sodne takse ali katero koli drugo dokazilo o plačilu, ki mora vključevati naslednje:

  1. Ime plačnika, ime, osebno identifikacijsko kodo ali ime pravne osebe, in če kolkovine, ki jih plačajo pravne osebe);
  2. Dolžnik (tožena stranka v drugi državi itd.) ime, priimek, osebna identifikacijska številka ali ime pravne osebe, če je njegov sopogodbenik pravna oseba);
  3. Datum plačila;
  4. Šifra načina načina plačevanja stroškov prevoza;
  5. Znesek davkov;
  6. Namen plačila (opozoriti je treba, da je predmet plačila kolkovine in za sodišče države članice, pred katerim se začne z imenom).

Če sodne takse plačajo zastopnik stranke (odvetnik/pravni zastopnik ali druga oseba, ki zastopa interese stranke), plačilni nalog ali druga plačilna kartica, poleg zgoraj navedenih podatkov je treba poročati, in procesa v državi (ime, priimek, osebna identifikacijska številka ali ime pravne osebe, in če je stranka pravna oseba).

Če se sodne takse se plačajo v elektronski obliki, dokumenti, ki dokazujejo plačilo takse za vpis v register ni na voljo.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 03/02/2016